Framtidens möjligheter

Ett ständigt aktuellt ämne är framtiden och dess ovissheter. Vad vill jag? När? Vart? Hur?
Framtiden har man all rätt att tänka egoisktsk kring, för den är din och det är dig den påverkar.
 
Jag har många vänner och bekanta i min omgivning som är säkra/osäkra kring framtiden. En del har ingen aning om vad de vill medans andra varit tvärsäkra sedan länge. Andra tar det mer som det kommer och låter tidens erfarenheter leda dem dit de vill. 
 
Personligen fick jag relativt tidigt rätsida på vad jag vill med min framtid och under min gymnasietid har dessa funderingar stärkts och utvecklats till mål. Det känns på ett sätt ganska skönt att jag är säker på vad det är jag vill jobba med i framtiden men samtidigt känner jag ångest över att inte räcka till och göra allt jag vill på samma gång. Jag vill jobba med barn och få vara med och lägga grunden för deras framtid, jag vill starta ett daghem i utsatta länder, både krig- och ekonmiskt utsatta för familjer och deras barn, jag vill bli reseledare och lära mig mer om olika kulturer, jag vill bli kurator och hjälpa personer som har det svårt, jag vill bli trafiklärare och stötta elever till att klara sitt körkort, jag vill bli assistent för funktionshindrade barn och ungdomar. Det finns så mycket jag vill göra och testa på att utbudet idag känns för stort..
 
Jag en viss ångest över att jag inte kommer att hinna uppfylla alla mina mål och drömmar, men jag ska göra mitt bästa för att jag själv ska må bra och känna mig nöjd. Idag arbetar jag på en förskola och det är de jag främst vill läsa vidare till. Jag älskar att arbeta, men en utbildning är ett måste för att utvecklas och det kommer inte gratis. Så till hösten 2015 ska jag utbilda mig till förskollärare för det är det yrke jag länge varit säkrast på - att jag vill arbeta med barn. Det är viktigt för mig att jag kan få ha en vardag där jag delar mycket glädje och lek, därför trivs jag extremt bra av att få vara ute och jobba på en förskola. 
Det hade kunnat vara så att jag satt i skolbänken just idag men jag valde att tackade nej till min plats till hösten-14 på högskolan för jag har fått mersmak av att jag vill jobba och resa först innan jag går tillbaka till plugget.
 
Om ni tillhör dem som inte har en aning om vad ni vill - stressa inte upp er för det!
Jag trodde att jag ville börja plugga direkt efter studenten, men nä vad tusan, det kan faktiskt vänta! Livet kom emellan :-)
Idag finns det en uppsjö av olika tester om vad för yrke som passar dig. Samtidigt vill jag verkligen uppmana alla ungdomar att inte tänka allt för långsiktigt. Jag tycker det är bättre att sätta upp kortare mål för sig själv. Antingen ett halvår framåt eller så kort som veckovis. Välj vad som passar dig bäst så löser sig alltid resten.
 
Jag är väldigt förväntansfull inför framtidens möjligheter och jag tror och hoppas att allt kommer att lösa sig, både för mig och för er! Är ni sugna får ni väldigt gärna berätta om era framtidsplaner eller era drömmar för det inspireras jag av. Kram på er♥
 
 


Kommentarer
Postat av: Josefine ♔

Åååå vad bra skrivet!! Lugnade mig faktiskt en aning haha ;)

Svar: Men tack, gud vad glad jag blir! Ibland behövs inte allting planeras upp helt och hållet, det som blir det blir. Lycka till med allt :) kram
Linnea Lakey

2014-09-14 @ 14:37:53
URL: http://jlandgrens.se/
Postat av: patriciac.blogg.se

sv: Åh tack snälla du, vad glad jag blev för de orden:)

2014-09-14 @ 14:52:07
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Carolina

Tackar! :)

2014-09-14 @ 15:33:46
URL: http://knaset.blogg.se
Postat av: Jennisbeauty

Bra inlägg! :) lust att göra ett bloglovinbyte? KRAM

2014-09-14 @ 15:35:44
URL: http://www.jennisbeauty.blogg.se
Postat av: Boel

Jätte bra skrivet :)

Jag vill blir journalist, polis eller advokat.
Det är så svårt för jag vill allt det väldigt mycket, ser för och nackdelar med de alla.
Helst vill jag bli journalist just nu för då är jag flexibel, jag sitter inte fast någonstans.
Men den ändrar sig alltid haha ^^

Sv: Men precis, så sant som det är sagt :)

Svar: Tack så mycket!
Förstår det känns svårt, alla är ju tre väldigt viktiga och nödvändiga på olika sätt i samhället. Det går ju att bli frilandsjournalist lite på sidan av om du skulle vilja bli polis eller advokat. Inga av dina drömyrken har en vardag som är den andre lik, så jag tror vilket som kommer bli jätteroligt och passa dig! Lycka till :)
Linnea Lakey

2014-09-14 @ 15:43:53
URL: http://boelish.blogg.se
Postat av: Elin

Vad roligt att höra om dina drömmar och egna uppsatta mål! Vad skönt att du har klart för dig var du vill göra i framtiden, men jag kan också förstå att det kan kännas stressande att inte veta vad man faktiskt kommer hinna med. Själv har jag också många olika drömmar, och jag hoppas att de på något vis ska kunna kombineras och att jag ska kunna uppfylla några av dem i taget. Jag är också väldigt inriktad på att hjälpa människor och min största dröm har alltid varit att bli läkare eller psykolog. På senaste tiden har jag också börjat fundera på läraryrket vilket jag tycker verkar mycket spännande och givande. Eftersom i princip alla i min familj jobbar inom skola och förskola så jag misstänker att det är där jag kommer hamna först haha. Lycka till med alla dina planer och se till att inte jobba häcken av dig. Ibland kan det faktiskt vara riktigt bra att "låta livet komma emellan" ;)

Svar: Tack för din intressanta kommentar! Vad roligt att vi har lite av samma dröm, den är ju så bred så det finns många infallsvinklar. Vi får helt enkelt börja i en ända på listan av drömmar, och det som blir det blir. Detsamma, lycka till med alla dina drömmar och mål också :)
Linnea Lakey

2014-09-14 @ 15:54:26
URL: http://elinshealth.blogg.se
Postat av: Mia Forsberg

Tack så hemskt mycket! :)

Bra skrivet! Jag har varit en av dem som vetat rätt länge vad jag vill med mitt liv. redan i högstadiet kom jag på att jag ville bli socionom så har haft det valet klart för mig i många år innan jag ens började på universitetet. Sen började jag plugga direkt efter gymnasiet till socionom, och direkt efter utbildningen flyttade jag söderut och började jobba (det som jag velat i många år) :)

Svar: Tack så mycket! Vad skönt att du först och främst har varit så säker men ännu mer att du är klar nu och har nått din dröm :) lycka till med allt och ha det så bra!
Linnea Lakey

2014-09-14 @ 16:29:44
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Carro

Bra citat! :)

2014-09-14 @ 16:56:25
URL: http://carroat.blogg.se
Postat av: Flisan

sv: javisst e dom :D

2014-09-14 @ 17:40:37
URL: http://fflisan.blogg.se
Postat av: Sofia

Superbra skrivet!

Svar: Stort tack!
Linnea Lakey

2014-09-14 @ 17:59:10
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: amanda

vilken bra bild :)

2014-09-14 @ 18:49:46
URL: http://liindstrand.blogg.se
Postat av: NATHALIE - Fashionblog

åh vad fint skrivet! :) kram

Svar: Tack, det värmde att höra! Kram på dig :)
Linnea Lakey

2014-09-14 @ 21:15:08
URL: http://nathalie.vionno.net
Postat av: Alice

Jag har inga drömmar för framtiden. Önskar lite att jag hade det, eller att jag var lite säkrare på vad jag skulle vilja jobba med. Men nu har jag ingen aning!

Svar: Inte lätt när utbudet är gigantiskt! Om du har ett intresse kan det vara en inspiration till något du vill syssla med, men allt löser sig med tiden :)
Linnea Lakey

2014-09-14 @ 21:47:06
URL: http://alicelindstrom.se
Postat av: Emelie

Så bra skrivet! Och det låter spännande :)

2014-09-14 @ 22:07:02
URL: http://ewelies.blogg.se
Postat av: VERONICA - fashion blog

Helo inspo! Gud så bra skrivet. SÅ bra. Du fångar verkligen en i dina texter! :) Ha en underbar måndag, hoppas dagen bjuder på många härliga stunder! Kram!

Svar: Åh men tack!! Vilken fin kommentar <3
Jag önskar dig en kanonbra måndag. Kram :)
Linnea Lakey

2014-09-15 @ 13:43:49
URL: http://vveronicas.com/
Postat av: LIENE

sv: Jag tycker det med :)
Så intressant, det här måste jag läsa!

Så bra mål du har och jag tror att du kommer hinna det du vill om du verkligen satsar. Det är så värt det.
Just nu fokuserar jag bara på att spela in musik och dela det med mig, för känns som att det är det jag måste göra i livet. Sen gillar jag allt kreativt så allt kan man klämma ihop på något sätt. Vill göra det för att uppmuntra andra, stärka och förmedla allt Gud gett mig så att även andra kan uppleva samma glädje, frihet och frid osv. Skulle också vilja hjälpa hemlösa människor.

Svar: Tack!
Vad roligt, älskar att höra på andras intressen och jättekul att du brinner för musiken! Du verkar att ha sunda och kloka idéer, stort lycka till med allt :)
Linnea Lakey

2014-09-16 @ 15:08:45
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Linnéa Thell Jansson

Jag känner så mycket samma! Fast dock med andra mål! men en sak är säker och det är att jag har så mycket hopp inför framtiden!! gud vad mycket det finns som jag skulle vilja göra, hoppas jag uppnår allt!

Svar: Åh vad roligt att höra!! Stort lycka till med alla drömmar och mål<3
Linnea Lakey

2014-09-17 @ 19:23:56
URL: http://linneajthell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: