4 island tour

Här kommer en uppdatering om dagen på din beställning Malin. Hade precis skrivit klart inlägget och så laggar bloggportalen pga det kassa bungalow wi-fi och givetsvis så sparades inte det.

Nåväl mitt klag leder inte till något annat än att det tar mer tid tills jag kan publicera detta inlägg istället. 

Imorse strax efter kl 8 hämtade taxin upp mig och jeppe med familj för att köra oss ner till Old Town Pier där vår longboat väntade på oss för en dags guidad tur till mindre öar utanför Koh Lanta. 
Longboaten hade mest troligt aldrig blir godkänd pga av att vi var 22 personer (vilket kändes på tog för många) på och motorn var fruktansvärd att lyssna på.

Vårt första stopp blev Koh Chuek där vi fick snorkla och se massor av coola fiskar b.la nemo och regnbågsfärgade fiskar. På andra stoppet var det snorkling även där men lite andra fiskar i havet. Tredje stoppet var dagens höjdpunkt och var smaragdgrottan på Koh Mook som vi skulle få se; en oas väl gömd för omvärlden. Grottan (Esmerald cave) eller  är ett litet hål i den stora bergsväggen. För att komma till grottan krävs en simtur genom en 80 meters becksvart passage in i berget med endast vår guide som lyste med en liten ficklampa. Väl ute ur grottan kom vi fram till en sagolik lagun med skyhöga bergsväggar som sluter den från omvärlden.
Enligt inskriptionen på en stor sten intill strandkanten var det här piraterna förvarade sina skatter som de hade erövrat från förbipasserade skepp. Tidvattnet gör grottan till det ultimata gömstället för värdefulla skatter.
Därför rekommenderas en guide starkt, vet du inte vad du för riskerar du att fastna i grottan pga tidvattnet. Inte så kul.
Sista stoppet var på den lilla paradisön Koh Ngai där vi fick lunch och bada i det kristallklara vattnet. 

Har kämpat för att få upp bilder från google men det har inte tillräckligt starkt wi-fi och har ändå gått runt i trädgården utanför min bungalow så nu ger jag upp. 
Ni MÅSTE googla "emerald cave koh mook" för att se vad jag gjort idag. 


Kommentarer
Postat av: Moa

Gud vad fint det var där!! :D

2014-11-27 @ 19:37:29
URL: http://PhotoMP.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: