Koh Samui

Efter 4 nätter på Koh Phangan och full moon party kände jag att det var dags att ta mig vidare för att få vila upp mig lite grann. Nu befinner jag mig på grannön Koh Samui och stannar här ett par dagar. 

Jag kan ta lite om Koh Phangan först.
Jag bodde i Haad Rin på ett hostel som hette at Phangan hostel som utan tvekan har den mest hjälpsamma och trevligaste personalen i Thailand. De ställer upp med allt och tog hand om oss så väl. I mitt dorm room bodde vi 10 stycken och delade på två toaletter. Vårt hostel var väldigt fräscht och precis vid Haad Rin sunrise beach som är full moon party-beachen. Så läget kunde inte varit bättre. Såklart är det väldigt hög musik om nätterna för allt festande men det gick att somna fort ändå. 

Om dagarna hängde jag med de jag bodde tillsammans med och vi blev ett supergäng. Om kvällarna var vi ute på alla pre-full moon parties som anordnades på ön som poolpartyn, waterfall party, jungle party m.m.
I lördags (6/12) var det dagen med stort D och det var dags för det riktiga full moon party. Folk hade dagen/dagarna innan bosatt sig på alla hostels/hotels i närheten men dagen och det märktes tydligt hur mycket folk det kommer att bli på full moon.
Under lördagen gjorde vi inte så mycket, jag och Katie (enda tjejen i mitt dorm) var ute och köpte kläder inför kvällen. Senare käkade vi middag tillsammans och sedan började vi göra oss iordning för full moon. Det är självlysande body painting som gäller (vi fick hur mycket gratis färg vi ville från vårt hostel) och killen från tattoo studion bredvid målade oss.
Sedan var det dansande hela natten tills soluppgång runt 06 och efter det gick vi och la oss. Jag skulle checka ut innan kl 11, så var gaanska trött när alarmet ringde.

Body paintingen jag hade på min högra arm fick mycket komplimanger för den var SÅ cool i mörkret när den lyste.

Lite bilder från förberedelserna inför kvällen. Mobilen lämnade jag i mitt skåp på rummet för säkerhetens skull så det blev dessvärre inte mycket bilder under natten.
Men du kunde bland annat hoppa eldhoppred, dansa limbo under brinnande pinne, åka rutschkana från ett tak mer på dansgolvet.

Nu befinner jag mig istället på Koh Samui och kom hit igår eftermiddag efter att tagit ferryn över. Koh Samui är betydligt större och mer stadsaktigt. Då tänker jag bort alla de marknadsbutiker som alla säljer likadana kläder och saker. På Samui finns ett stort shoppingcenter och moderna restaurangbranscher som Starbucks, Subway, Mc Donalds och BK som jag inte sett under 1 månads tid sedan Bangkok. Så koh samui känns bra!Igår gick jag förbi ett stort food court (hade typiskt nog precis ätit middag innan jag kom dit) så får gå hit ikväll istället. 


Utanför shoppingcentret stod en megastor julgran och inne i centret var det en hel del julpynt också. Så det var det närmsta 2:a advent jag kom! :-)

Inne i centret fanns alla möjliga affärer och restauranger och massvis att göra.
Det fanns en stor lekpark, karuseller, spökhus, 6D biosalong och ett piratland inspirerat av pirates of the caribbean-filmerna.


Kommentarer
Postat av: Moa

så himla coolt! Skulle också vilja bli målad sådär och dansa hela natten! :')

2014-12-08 @ 23:29:31
URL: http://PhotoMP.blogg.se
Postat av: Ida

Härliga bilder, och vad coolt!

2014-12-09 @ 07:09:17
URL: http://alwaysida.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: