Dog rescue center

Häromdagen såg jag på en karta att det fanns ett räddningscenter för hemlösa hundar här på Koh Samui. Efter lite googlade och research på deras hemsida www.samuidog.org så visade det sig att de har två stycken räddningscenter; ett stort som ligger nere i södra delen av ön och ett lite mindre som ligger i mitt område Chaweng. Frågade i receptionen och fick vägbeskrivning dit. Tog cirkus 10 minuter till fots och väl framme möttes jag av glada hundar när jag kom till Dog Rescue Center. 

Det är ett tyskt pensionerat par som startade upp detta projekt för 25 år sedan på Samui för att det kryllade av hundvalpar på alla gator och sjuka hundar för att det då inte fanns resurser att hjälpa dem. 
Idag ser du inte en hundvalp vilket är resultatet på att det nu finns frivilliga hem och hjälpsamma personer här. 
På räddningscentret tar de emot skadade och hemlösa hundar och ser till att de blir friska och låter de stanna där tills de så länge de vill och anser sig hitta ett tryggt permanent hem till hunden. 

Det var väldigt fint att se hur de arbetar och att de gör det ideellt för verksamheten. Det behövs fortfarande mycket pengar för att de ska kunna rädda alla hundar och stå för alla kostnader för att de ska bli friska igen..
På deras hemsida kan man läsa mer hur man går tillväga om man vill donera eller bli fadder för en hund. 


Alla hundar har sina stories men det är kul att se att de alla verkar leva ett bra liv på räddningscentret nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: